Beiaardbespeling Oekraïne

Op zaterdag 24 februari 2024 is het twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Tot op de dag van vandaag wordt er gevochten. De impact van deze oorlog is enorm, vooral voor de Oekraïense burgerbevolking van wie velen vluchtten, ook naar Nederland.

Tijdens de bespeling van de Parkbeiaard van Nieuwegein op vrijdagmiddag 23 februari 2024 zal stadsbeiaardier Dick van Dijk tussen 15.00 uur en 16.00 uur muziek spelen van Oekraïnse componisten. Maar ook muziek die past bij het thema solidariteit, compassie, vrede en liefde.

Ook diverse andere carillons in Nederland zullen op gepaste wijze aandacht vragen voor de situatie in Oekraïne. De Parkbeiaard staat naast het gebouw van het Leger des Heils aan de Sluyterslaan in de binnenstad van Nieuwegein.

Over het carillon
De Gemeente Nieuwegein beschikt sinds 1985 over een carillon. Het carillon (ook wel beiaard of klokkenspel geheten) heeft tot medio 2000 op het dak van het gemeentehuis aan de Raadstede gestaan. Sinds vrijdag 22 december 2000 klinken de klokken van Nieuwegein vanaf de nieuwe plek aan de Noordstedeweg (hoek Sluyterslaan). Op deze plek is een 10 meter hoge constructie gemaakt waarop het carillon is geplaatst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk